2012. május 19., szombat

Ropogós csirkefalatok káposztasalátával

Már régóta érdekelt ezt a kukoricapehely bundában sült csirke, de utálok rántott húst csinálni. Annyira nem szeretem, hogy megérje a bűz, a használt olajjal való kínlódás. Meg amúgy is a munkanapokon leginkább menzán eszünk, ott meg szinte más normális választék nincs, csak a rántott hús, úgyhogy elég is annyi. Na de most belevágtam. Nem bántam meg, bár úgy emlékszem találtam már erre sütőben készíthető verziót is, csak most épp nem az akadt a kezem ügyébe. Legközelebb azt keresem elő. Ennek a receptnek a fűszerezés része fogott meg (http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com-ról van a recept), mikor automatikus öntöttem az olajat, jutott eszembe, hogy sütőben is lehetne. Szóval most ez ilyen. Meg persze az is lehet, hogy sütőben nem lenne olyan finom. Sajnos a sült krumplival is ez a bajom, hiába egészségesebb a sütőben süthető, ha egyszer olajban vagy zsírban finomabb.
Az egészségünk kedvéért amerikai káposztasalátát csináltam hozzá. Szerintem nagyon jó, ha jön a grillszezon, akkor gyakran fogom csinálni. Rántott és grillezett húsokhoz is. Sőőőt magában is. Előző nap megcsináltam, egyrészt hogy másnap ne kelljen, másrészt úgy finomabb.














Hozzávalók:

2 felső és 2 alsó csirkecomb filézve
1/2 tk őrölt koriander
1/4 tk fehérbor
1/4 tk őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál csípős fűszerpaprika vagy őrölt chili
1/2 evőkanál finom szemcsés fokhagyma granulátum
1/2 teáskanál kurkuma
1/2-1/2 teáskanál őrölt kakukkfű, rozmaring, majoránna, tárkony

Bundázáshoz:
12 dkg kukoricapehely-corn flakes (a fele morzsává, a másik fele szilánkosra őrölve)
2 db tojás
2-3 ek liszt


Salátához:
1 közepes fejeskáposzta reszelve
2 sárgarépa reszelve
1/2 hagyma szelve
cukor, só, bors, 
2 dl majonéz
1 dl tej
1 dl tejföl
citromlé (4-5 ek)

A húst előző nap, vagy reggel befűszerezem, csak a bundázás előtt sózom. Megforgatom a lisztben, tojásban és a kukoricapehely keverékben fél óráig pihentetem őket, hogy ne érjék egymást. Bő olajban megsütöm.
A salátához lereszelem a zöldségeket, az öntet hozzávalóit összekeverem, ráöntöm a zöldségre. Akkor jó, ha érezni lehet az öntetet, de nem úszik benne, csak éppen bevonja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése