Az egészségünk kedvéért amerikai káposztasalátát csináltam hozzá. Szerintem nagyon jó, ha jön a grillszezon, akkor gyakran fogom csinálni. Rántott és grillezett húsokhoz is. Sőőőt magában is. Előző nap megcsináltam, egyrészt hogy másnap ne kelljen, másrészt úgy finomabb.
Hozzávalók:
2 felső és 2 alsó csirkecomb filézve
1/2 tk őrölt koriander
1/4 tk fehérbor
1/4 tk őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál csípős fűszerpaprika vagy őrölt chili
1/2 evőkanál finom szemcsés fokhagyma granulátum
1/2 teáskanál kurkuma
1/2-1/2 teáskanál őrölt kakukkfű, rozmaring, majoránna, tárkony
Bundázáshoz:
12 dkg kukoricapehely-corn flakes (a fele morzsává, a másik fele szilánkosra őrölve)
2 db tojás
2-3 ek liszt
só
Salátához:
1 közepes fejeskáposzta reszelve
2 sárgarépa reszelve
1/2 hagyma szelve
cukor, só, bors,
2 dl majonéz
1 dl tej
1 dl tejföl
citromlé (4-5 ek)
A húst előző nap, vagy reggel befűszerezem, csak a bundázás előtt sózom. Megforgatom a lisztben, tojásban és a kukoricapehely keverékben fél óráig pihentetem őket, hogy ne érjék egymást. Bő olajban megsütöm.
A salátához lereszelem a zöldségeket, az öntet hozzávalóit összekeverem, ráöntöm a zöldségre. Akkor jó, ha érezni lehet az öntetet, de nem úszik benne, csak éppen bevonja.
A salátához lereszelem a zöldségeket, az öntet hozzávalóit összekeverem, ráöntöm a zöldségre. Akkor jó, ha érezni lehet az öntetet, de nem úszik benne, csak éppen bevonja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése