2013. március 23., szombat

Brokkoli krémleves

Aki ismer az tudja, hogy én és a zöldségek nem vagyunk túl jó barátok. Ennél az oknál fogva lepődött meg a  párom, amikor az egyik bevásárlásunk alkalmával ragaszkodtam a brokkoli megvásárlásához.
Ezen a napon kaptam meg a háztartásunk már oly régen nélkülözött eszközét, a botmixert. Mivel minden eszköz és alapanyag a rendelkezésemre állt hozzá is fogtam ehhez a finom és egyszerű leveshez, ami még biztosan helyet fog kapni az asztalon.

Hozzávalók:
- vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg brokkoli
- víz
- só
- bors
- szerecsendió
- főzőtejszín

A vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, ha már üvegesre pároltuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. 1-2 keverünk rajta, majd hozzáadjuk a nagyjából egyformára vágott brokkolit és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Én a víz hozzáadása után meg is sóztam egy kicsit. Addig főzzük, amíg a brokkoli puha nem lesz. Ha megpuhult a brokkoli, akkor hozzáadunk óvatosan kb. 1 dl főzőtejszínt és botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadunk egy csipet szerecsendiót és ízlés szerint sót és borsot. Kb. 4-5 percig tovább főzzük, majd fogyaszthatjuk.
Több receptet is elolvastam, volt aki burgonyával sűrítette a levest, nekem elég sűrűre sikeredett, így nem folyamodtam semmilyen sűrítő módszerhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése