2013. március 17., vasárnap

Lengyel vágott hús

Egyik kollégám ebédjének nagyon jó illata volt, megérdeklődtem, hogy pontosan mit eszik. Elárulta, hogy a Kisalföld receptkönyv II. kötetében találták ezt a finom receptet. Meg is kínált egy falattal ami nagyon ízlett. Úgyhogy gondoltam,  hogy én is megpróbálkozom vele. Azt hiszem sikerült... :)
Az eredeti receptben szerepel húsleveskocka, mivel nekem itthon ez nem áll rendelkezésre, így azt ételízesítővel terveztem helyettesíteni, de főzés közben kifelejtettem. Szerintem nélküle is tökéletes a recept, így már a módosítottat ajánlom mindenki figyelmébe:

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- bazsalikom
- kakukkfű
- só
- bors
- kevés víz (kb. 0,5 dl)
- 3 db kovászos vagy csemege uborka
- kis liszt
- 1 dl tejföl

A combot ujjnyi csíkokra vágjuk és olajon megpároljuk. (Ha azt szeretnénk, hogy a húsunk szaftos legyen, akkor szórjuk meg az elején egy kis liszttel).  A húst megfűszerezzük. A kakukkfűvel óvatosan!!! Inkább kevesebb kerüljön bele. A hagymát lereszeljük, a répát csíkokra vágjuk (szerintem ez a legpepecselősebb az egész receptben) és kevés vízzel a húshoz adjuk.
Csíkokra vágott répa

Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát. Liszttel és tejföllel besűrítjük. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Lengyel vágott hús a fazékban

Lengyel vágott hús

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése