2012. december 29., szombat

Sajtos borzas (vendégváró falatok)

Hozzávalók:

Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 Rama margarin
- 2 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- kevés só

A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd 1 órán át pihentessük a hűtőszekrényben. A tésztát nyújtsuk ki, majd szaggassuk ki a pogácsákat (kis pogácsa szaggatóval). A tetejüket kenjük meg tojássárgájával. 180°C-os sütőben süssük ki őket kb. 20-25 perc alatt (amíg a kívánt színt el nem éri).

Krém:
- 0,5 liter tej
- 8 dkg liszt
- 8 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- só

- 8 dkg Rama margarin

A hozzávalókat sűrűre főzzük, a tűzről levéve tegyünk bele 8 dkg Rama margarint.

A pogácsákat a krémmel "összeragasztjuk", majd reszelt sajtba forgatjuk. Elég időigényes vendégváró falatok, de megéri! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése