Nagyon rég óta szerettem volna megszerezni ennek a kuglófnak a receptjét, mert isteni. És lám a türelem receptet terem. :)
Hozzávalók:
33 dkg liszt
33 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliáscukor
4 tojás
2 dl olaj
2 dl víz
ízlés szerinti gyümölcs
Az eredeti recept szerint a tojást külön kellene felverni, de idő hiány miatt én sohasem szoktam. A hozzávalókat összekeverem az (alábbi sorrendben: a tojásokat porcukorral felverem,majd hozzáadom a vizet és az olajat, lassan hozzáadom a lisztet melyet a sütőporral és vaníliáscukorral előtte összekeverek), majd kivajazott és morzsázott formában öntöm. Én cseresznyét szoktam bele tenni (szerintem bármilyen gyümölccsel lehet ízesíteni, de hamarosan étcsokival is kipróbálom. Előmelegített sütőben 45-60 percig sütöm magas hőfokon (nekem a 200°C bevált 60 percig).Ui.: Nem volt még olyan recept amit fejből tudnék. Valószínűleg az elkészítés nem volt elég gyakori, remélem sokmindent elárul az, ha azt mondom, hogy ezt fejből írtam le. :)
Ez már a kipróbált csersznyés-étcsokis kuglóf:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése